Universitat i Recerca

Volem que el Govern prioritzi les universitats d’una vegada

  • Alícia Romero
  • Actualitzat:
  • Creat:

El Parlament aprova una moció socialista que insta a fer un pla de xoc per a les universitats catalanes, amb inversions de 900 milions d’euros pel 2020 i de 1.300 per al 2023”

El Parlament de Catalunya ha aprovat avui una moció socialista que insta el Govern a fer un pla de xoc per a les universitats catalanes, amb inversions de 900 milions d’euros pel 2020 i de 1.300 per al 2023, i una rebaixa del 30% per a les taxes, com fa dos anys que aprova la cambra. La portaveu adjunt del Grup Socialistes-Units per Avançar, Alícia Romero, ha denunciat que “si el Govern no té Pressupost es per la seva incapacitat per acordar-lo” i ha assenyalat que “volem que el Govern prioritzi les universitats i el coneixement d’una vegada”.

 

Segons la portaveu socialista, “la nostra moció respon a la necessitat imperiosa de finançar amb urgència les universitats, que han patit en els darrers anys 300M€ de retallades, un 30% del seu pressupost total”. “Avui la seva situació és molt delicada com han dit i escrit els seus rectors en els darrers dies, i el Govern no pot viure més d’esquenes a aquesta realitat”, ha dit.

 

“Governar és prioritzar. Cal que el govern aprovi els Pressupostos, decideixi quin país vol i per tant, a què destina els recursos públics”, ha conclòs.

 

Paraules clau: