Universitat i Recerca

“Posem la banya per defensar el Parc Científic i Tecnològic de Girona”

  • Actualitzat:
  • Creat:

El president del Grup, Miquel Iceta, i el diputat per Girona, Rafel Bruguera, pregunten al president de la Generalitat i al conseller d’Empresa i Coneixement sobre el futur del parc universitari

Miquel Iceta, a la sessió de control al president de la Generalitat (ACN)
Miquel Iceta, a la sessió de control al president de la Generalitat (ACN)

El president del Grup Parlamentari Socialista, Miquel Iceta, ha preguntat avui al president de la Generalitat sobre el futur del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona després que les discrepàncies entre administracions l’hagin conduit a la liquidació. El Grup, a través del diputat per Girona, Rafel Bruguera, també ha preguntat al conseller d’Empresa i Coneixement sobre el “futur públic” del parc, un equipament “estratègic” i de “gran impacte” per a les comarques de Girona.

 

“Jo li demano president que posem la banya en aquest tema, i si cal despenjar el telèfon per parlar amb el president del govern d’Espanya no deixem de fer-ho, penso que en un futur la Generalitat hauria de formar part del patronat”, ha defensat Miquel Iceta. “És evident que algunes coses no han anat bé des del punt de vista de les gestions, però no ens hauríem de resignar, li demano que seguim actuant per evitar la liquidació del parc i el seu desmantellament, una tasca per a la que pot comptar amb la nostra col·laboració”, ha deixat clar el president del grup socialista.

 

El líder dels socialistes catalans, que ha recordat que el Parc té beneficis però acumula un deute en origen des del seu llançament i entrada en funcionament, “és un projecte que ha demostrat vigència, vitalitat, competitivitat, i que no pot ser abandonat pel fet que uns dubtes antics l’ofeguin; tots volem una Catalunya capdavantera, també en recerca”.

 

El diputat per Girona, Rafel Bruguera, al seu torn, ha instat el conseller d’Empresa i al Govern a deixar de “posar-se de perfil” i cercar una solució dialogada amb l’Estat per trobar una sortida a un equipament capdavanter i estratègic en el què treballen un centenar d’empreses amb més de mil empleats. “La nostra responsabilitat és exigir-los compromís i fermesa i la seva és correspondre amb acció política i institucional; esperem que encara que només sigui per una vegada sàpiguen estar a l’alçada de les circumstàncies, assumint les seves responsabilitats i les seves competències, al servei i en defensa de l’interès públic, en aquest cas, dels gironins i les gironines”, ha conclòs.