Universitat i Recerca

Manuel Cruz a Méndez de Vigo: “Si la recerca a les nostres universitats se salva no és gràcies a vostès, sinó malgrat vostès”

  • Actualitzat:
  • Creat:

El diputat del PSC reclama al ministre d'Educació que “estigui a l'alçada dels nostres investigadors i de les nostres universitats”, i que “doti de recursos la recerca”

Manuel Cruz, durant la seva intervenció
Manuel Cruz, durant la seva intervenció

 “Si la recerca a les nostres universitats se salva no és gràcies a vostès, sinó malgrat vostès”, li ha retret avui el diputat del PSC i portaveu socialista d'Universitats, Manuel Cruz, al ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo. “Si la producció científica de les universitats espanyoles manté el seu nivell d'excel·lència és gràcies a la qualitat dels nostres investigadors, i a la determinació de les nostres universitats de mantenir els projectes i programes de recerca amb càrrec a recursos propis. Però si segueixen vostès amb les seves polítiques tal vegada puguem resistir un temps, però no avançar”, ha insistit. 

En la pregunta que ha dirigit al ministre en la sessió de control al Govern del Congrés, Cruz ha interpel·lat Méndez de Vigo per les mesures que té previst prendre el Govern de l'Estat per millorar la recerca a les Universitats. El diputat ha denunciat que “la despesa en R+D a Espanya en 2015 va representar un 1,22% del PIB”, mentre que “la mitjana europea està en un 2,04%” i, en termes mundials, “entre els trenta primers països del món Espanya se situa a la  la cua”. A més, “l'any 2016, segons dades de la pròpia Intervenció General de l'Estat, solament van executar vostès un 38% del pressupostat, ja de per si mateix minso”.

“Molt em temo que, si no introdueix en les seves polítiques aquells elements, especialment pressupostaris, que permetin realment dotar de recursos a la recerca a les nostres universitats, la conseqüència acabarà sent la progressiva feblesa de la nostra economia en termes de competitivitat tecnològica i d'innovació, i la consegüent pèrdua d'oportunitats de creixement i de benestar per als espanyols”, ha alertat Manuel Cruz. 

“Senyor Méndez de Vigo, estigui a l'alçada dels nostres investigadors i de les nostres universitats, que crec que para això és ministre”, ha reclamat Cruz.

Paraules clau: